Maak van je school een Goedgevoel school!

School Zonder Pesten - Maak van je school een Goedgevoel school!

In mei 2016 kregen alle Vlaamse basisscholen van het gewoon lager onderwijs (hoofdzetels) een gratis exemplaar van het boek. Jammer genoeg zijn er geen gratis exemplaren meer beschikbaar.

‘Maak van je school een Goedgevoel school!?’ is een inspirerend boek voor al wie kinderen en collega’s in het basisonderwijs een warm hart toedraagt. Het is een reflectieboek voor wie echt durft stilstaan bij het Goedgevoel op school. Het is een ideeënboek waarin je kan grasduinen op zoek naar inzichten en tips om het Goedgevoel te versterken. 

De spiegel is het centrale symbool in dit boek. Durf jij met een open en positieve blik in de spiegel te kijken? Is de school die je ziet een Goedgevoel school? 

Voorbeelden, vragenlijsten en concrete doe-ideeën helpen je om samen met kinderen en collega’s in de spiegel te kijken. En hopelijk ziet iedereen op die manier dat het Goedgevoel de noodzakelijk basis is om te leren en te ontwikkelen én om problemen zoals pesten zoveel mogelijk te voorkomen. 

 

“Dit boek geeft hoop. En gelukkig maar. De uitdagingen voor onze toekomstige samenleving zijn groot. En ook al kan de school niet alles dragen, ze speelt wel een belangrijke rol.” Bruno Vanobbergen, Kinderrechtencommissaris

 

“Het boek geeft goesting en mobiliseert je als lezer om je huidige aanpak, zeker ook met betrekking tot pestproblemen, te bevragen, op te frissen en te verrijken.” Gie Deboutte, voorzitter Vlaams netwerk Kies Kleur tegen Pesten.